Vervoer

Parkeren in Zaventem

Auto huren in Barcelona

Metro

Onderdeel van het openbaar vervoersysteem van Barcelona, is een uitgebreid netwerk van elektrisch aangedreven treinen, die ondergronds rijden in het centrum van Barcelona, maar bovengronds in sommige buitenwijken van de stad. Het netwerk bestaat uit 11 lijnen met een lengte van 123 kilometer en 166 stations.

Meer info kan u hier terugvinden.

Bus

Het busvervoer heeft in Barcelona een uitgebreid lokaal en regionaal netwerk. Er is een netwerk dat het lokale busnetwerk aanvult, bestaande uit nachtbussen (Nitbus) en een sneldienst (RetBus). Het grootstedelijk gebied word bediend door ATM (autoritat del transport metropolità); lokale diensten worden verzorgd door TMB (Transports Metropolitans de Barcelona). Een aantal busdiensten wordt door particuliere bedrijven bediend. Ze rijden voor TMB.

Het lokale busnetwerk bedient alle wijken in Barcelona, evenals een aantal gemeenten die aan de stad grenzen en de luchthaven. De meer dan 100 stedelijke lijnen gaan meestal door twee of meer districten en overbruggen relatief lange afstanden. Daarnaast zijn er relatief kleine wijkbussen (Bus del Barri).

Meer info kan u hier terugvinden.

Tram

De Spaanse stad Barcelona had reeds in 1899 een fijnmazig elektrisch tramnet, dat echter in 1971 gesloten werd. Sinds begin deze eeuw heeft Barcelona opnieuw een tramnet, bestaande uit zeven lijnen. De exploitatie is verdeeld over TMB en TRAM, met respectievelijk één lijn en zes lijnen. Het huidige tramnet bedient voornamelijk buitenwijken en voorsteden van Barcelona, waar het vroegere net vooral het centrale deel van de stad bediende, zoals uit oude netwerkkaarten blijkt

Meer info kan u hier terugvinden.

Trein

Rodalies Barcelona is een stoptreindienst in Barcelona, de metropool Barcelona en de rest van de provincie Barcelona. De dienst bestaat uit 13 lijnen. Zes daarvan zijn van de RENFE en zeven zijn van de FGC, een bedrijf dat eigendom is van de Generalitat de Catalunya. In de toekomst zal FGC de enige zijn die op het netwerk zal rijden. Het gehele netwerk en prijssysteem, is verdeeld in zes concentrische gebieden met als centrum het station Barcelona Sants. Rodalies' treinen hanteren dezelfde tariefstructuur als de metro van Barcelona en andere soorten van OV in de stad. De Rodalies delen ook stations met de metro en rijden voor het overgrote deel ondergronds in Barcelona en haar omringende gemeenten.

Meer info kan u hier terugvinden.